De deelnemers!
De deelnemers! Foto: Irmy Vos

De Derde Helft-BEL viert eerste verjaardag

Mensen

LAREN - De Derde Helft-BEL bestond woensdag 10 mei precies één jaar. Het initiatief, dat wordt ondersteund door het Nationaal Ouderen Fonds, stond de dag daarvoor even stil bij dit feestelijke moment. “We keken even achterom en mogen zeggen dat het een geslaagd jaar is geweest!” 

Ondanks de regen was het eveneens een geslaagd feestje. Woordvoerder Irmy Vos: “Er werd gewandeld, walking football gespeeld en binnen waren er ook allerlei activiteiten, zoals Rummikub, kaartspelen, biljarten en gezellig praten met koffie.”

“Normaalgesproken komen we vaak niet eens aan dat laatste toe, omdat iedereen zich direct aansluit bij hun eigen activiteit. Extra leuk dus!” De 275 soesjes, gemaakt door de voorzitter en Irmy’s man Jacques zijn allemaal opgegaan.

In beweging

John Timmerman (SV Laren’99) en Jur Maatman (Buurtsportcoach) omarmde vorig jaar het initiatief. Samen met een aantal oudere SV Laren’99-leden zetten ze de DDH-BEL op, met het doel om 55-plussers meer in beweging te krijgen.

“Wekelijks zijn elke dinsdagochtend tussen de zestig en tachtig deelnemers in beweging met de activiteiten die bij DDH-Bel georganiseerd worden”, aldus Vos. “Walking football, jeu de boules, tennis, fietsen en wandelen zijn de populaire buitenactiviteiten, maar ook binnen zijn deelnemers actief met biljart, bord- en kaartspellen. De klaverjas drives op de woensdagmiddagen en de kookworkshops op de vrijdagochtenden mogen we ook niet vergeten.”

Het activiteitenprogramma van De Derde Helft-BEL is te vinden op de website van SV Laren’99 of op de Facebookpagina van DDH-BEL.

Uit de krant