Kinderen tijdens een Heppie Tour.
Kinderen tijdens een Heppie Tour. Foto: Stichting Het Vergeten Kind

Zestig ‘Vergeten Kinderen’ op Heppie Tour dankzij donatie Rotaryclub Laren-Blaricum

Mensen

BLARICUM/LAREN - Rotaryclub Laren-Blaricum haalde in oktober met hun wijnproeverij een mooi bedrag van 3.000 euro op voor stichting Het Vergeten Kind. Dankzij deze donatie kunnen nu zo’n zestig kinderen mee op Heppie Tour van de stichting.

“Wij zijn heel blij met het bedrag”, laat Nicole Zielhuis van stichting Het Vergeten Kind weten. “Eén van de dingen die we doen, is aandacht besteden aan kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Wij organiseren dan opvang in Heppie vakantiehuizen, een hotel in Mierlo en binnenkort in Vierhouten, waar kinderen kunnen ontspannen en een dagje of weekendje weg kunnen. Zo krijgen ze de kans om positieve herinneringen op te bouwen en weer even helemaal kind te zijn.”

Heppie Tour

Ook in het Gooi komen kinderen in aanmerking voor deze ‘Heppie’ opvang. “Zo zijn er in in 2022 veertig kinderen uit Blaricum, veertig kinderen en Laren en zestig kinderen uit Eemnes mee geweest op Heppie Tour”, aldus Zielhuis.

De kosten om een kind een dag mee te laten gaan naar een attractiepark of een museum liggen rond de 50 euro. “Met de donatie van Rotaryclub Laren-Blaricum kunnen er dus zestig kinderen mee op Heppie Tour. We zijn heel blij met deze bijdrage en willen jullie namens de kinderen bedanken.”

Uit de krant