Het monument op het Plantsoen.
Het monument op het Plantsoen.

Dodenherdenking Eemnes

  Mensen

EEMNES - De jaarlijkse Nationale Herdenking in Eemnes is bij het Vrijheidsmonument op het Plantsoen. Inwoners herdenken dan de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen.

De stille tocht naar het Vrijheidsmonument vertrekt om 19.40 uur vanaf De Hilt aan de Hasselaarlaan. De burgemeester en wethouders, met direct daarachter schoolkinderen, leiden de tocht. Drum- & Showband MCC zorg voor de muzikale begeleiding.

Cirkelvorm
Het verzoek aan de aanwezigen is om bij het monument zich in cirkelvorm op te stellen en de doorgang vanaf het Plantsoen en de plaats vóór het monument vrij te houden. Deze plek is gereserveerd voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.

De kinderen leggen de officiële kransen en bloemstukken. Direct aansluitend kunnen andere aanwezigen hun bloemen leggen.

Stilte
???????Tegelijk met de herdenking in Eemnes vinden op veel andere plaatsen in het land herdenkingsplechtigheden plaats. Overal wordt vanaf 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Ook burgemeester en wethouders in Eemnes verzoeken aanwezigen om deze twee minuten stil te zijn om de gevallenen te herdenken.

Na de herdenking bij het monument, om ongeveer 21.00 uur, is in de Roomskatholieke H. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk nummer 58 een herdenkingsconcert. Het Vocaal Ensemble Puur, onder leiding van Paul Snoek zal hier optreden. Om de kosten te dekken, is de entree € 10,- per persoon vanaf 12 jaar.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail