Boomambassadeurs Cooper (links) en Luuk.
Boomambassadeurs Cooper (links) en Luuk. Foto: E. Wolters

Boomambassadeurs Cooper en Luuk willen Laren nog groener maken

Natuur en Milieu

LAREN - De Larense jongens Cooper (9) en Luuk (8), uit groep 5a van basisschool De Binckhorst-St. Jan, zijn vorig jaar door burgemeester Nanning Mol benoemd tot ‘boomambassadeurs van Laren’. Ze hebben nu een crowdfunding opgezet om Laren nog groener te maken en maken zich hard voor tien nieuwe bomen. 

Cooper en Luuk laten weten dat het belangrijk is dat er in Laren meer bomen geplant worden om de CO²-uitstoot te verminderen. Daarbij maken ze wel een kanttekening.  “Wij kunnen helpen, maar niet alle wereldproblemen oplossen. In Laren, ons mooie dorp, kunnen we echter wel wat betekenen. We hopen dus dat er meer bomen geplant gaan worden.”

Belangrijke taak

Als ‘boomambassadeurs van Laren’ heb je een belangrijke taak en dat is om zo veel mogelijk aandacht te vragen van klasgenoten, vrienden, familie en hun omgeving om Laren nog groener te maken. Zo hebben de jongens ook een voorstel gedaan bij de ouders van alle kinderen in Laren om zo min mogelijk stenen in de voor- en achtertuin te leggen. “In plaats van steen moet er meer groen geplant worden, zodat het regenwater de mogelijkheid heeft om in de bodem te zakken.”

Doneren

De jonge Laarders hebben onlangs ook meegeholpen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Zij plantten samen met de leerlingen van hun school en wethouder Jan van Midden een lindeboom. Om Laren nog groener te maken dan het al is, vragen de boomambassadeurs de inwoners om financiële steun. “Een klein of groot bedrag: alles vinden we geweldig. Voor tien nieuwe bomen hebben we rond de 3.000 euro nodig. We hebben inmiddels bijna 2.000 euro gedoneerd gekregen en hopen dat nog meer mensen hier aan mee willen meedoen voor een groener Laren.”  

Een groen steentje bijdragen kan via www.doneerdoel.nl/actie/3905/de-bomen-ambassadeurs-laren.

Uit de krant