LED verlichting voor Bijvanck en Laren

  Natuur en Milieu

BLARICUM/LAREN - De openbare straatverlichting in de Bijvanck in Blaricum en van Laren wordt duurzamer gemaakt door het toepassen van LED verlichting.

Gisterenmiddag ondertekenden de gemeenten en de firma Ziut B.V. een overeenkomst om dit mogelijk te maken. De firma Ziut gaat voor beide gemeenten ook voor meerdere jaren het beheer en onderhoud uitvoeren.

Bijvanck
De openbare verlichting in de Bijvanck wordt dit jaar grotendeels vervangen door nieuwe masten met LED armaturen. Het gaat om rond de 600 masten die vervangen worden. Masten die nog goed zijn krijgen LED verlichting.

Bewoners van de Bijvanck worden voorafgaand aan de uitvoering nog uitgenodigd voor een informatieavond waar de plannen van de gemeente worden toegelicht.

Laren
In Laren vindt de vervanging geleidelijk plaats over een periode van meerdere jaren. De uitvoering start naar verwachting dit voorjaar.

Ton Stam, wethouder Laren: "Het is de eerste keer dat we op het gebied van verlichting op deze manier met een externe partner samenwerken. Ik ben blij dat we op basis van nieuw beleid tot deze overeenkomst zijn gekomen en heb veel vertrouwen in de samenwerking."


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail