Rechtszaak overval St. Janstraat in oktober | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De politie bij de overval aan de St. Janstraat.
De politie bij de overval aan de St. Janstraat. (Foto: Politie)

Rechtszaak overval St. Janstraat in oktober

  Politie

LAREN/BLARICUM - De strafzaak tegen vier Huizer verdachten die betrokken zouden zijn bij een reeks van woningovervallen en diefstallen in Laren, Blaricum en Huizen zal op 15 en 16 oktober plaatsvinden. Dat heeft de rechtbank tijdens de regiezitting afgelopen dinsdag bepaald.

De deur van de rechtszaal zal op 15 oktober net als dinsdag gesloten worden vanwege drie minderjarige verdachten. Op 16 oktober gaan de deuren gedeeltelijk open.

Criminele organisatie
Twee mannen - van 18 en 19 jaar - is ook het lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd. De groep zou zich bezighouden met het plegen van inbraken, diefstal met geweld en het kraken van auto’s vanaf december 2016 tot januari 2018.

Op verzoek van de advocaten worden in de komende tijd nog elf getuigen gehoord. Onder meer medeverdachten en slachtoffers om meer duidelijkheid te krijgen over de rol van de vier Huizers.

St. Janstraat
Eén van de meest in het oog springende zaken waarvan de twee worden verdacht is betrokkenheid bij de zeer gewelddadige overval tijdens het Paasweekend in 2017 in een woning aan de St. Janstraat in Laren. Al eerder is hiervoor een 19-jarige Huizer veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.

Ook de gewelddadige woningoverval op 9 december 2016 aan de Hengeleer in Blaricum wordt hen ten laste gelegd. Daarbij werden bewoners onder bedreiging met de dood tienduizenden euro’s en kostbare goederen afhandig gemaakt.

Inbraken
Daarnaast zouden de jongens diefstallen en inbraken hebben gepleegd in Blaricum aan het Franse Pad, Stam, Booket en in Huizen bij een inbraak aan de Achterbaan.

De officier van justitie spreekt van een criminele bende met een groep zeer jonge daders die uiterst professioneel, goed voorbereid en planmatig te werk gaat.

Zeer angstig
"Dit is een heel speciaal groepje. Ik vind het zeer angstig hoe zij, zo jong, zo voorbereid werken", aldus de officier. Op 15 oktober gaat de zaak verder.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>