<p>Hulpdiensten ter plaatse aan de Volkersweg om de slachtoffers te helpen.</p>

Hulpdiensten ter plaatse aan de Volkersweg om de slachtoffers te helpen.

(

Foto: Bob Awick

)
UPDATE

Politie zoekt fietser die ernstige aanrijding veroorzaakte

  Politie

EEMNES - Een ernstige aanrijding tussen fietsers heeft vanmiddag rond 15.40 uur aan de Volkersweg in Eemnes plaatsgevonden. Er zijn meerdere slachtoffers.

Na de aanrijding ging er een burgernetmelding uit met het verzoek uit te kijken naar een man met donker haar en een opvallend stevig postuur. Hij zou rijden op een donkere fiets met een geel plaatje achterop. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet. 

Ziekenhuis
Voor de behandeling van de slachtoffers werd ook een traumahelikopter ingezet. Een van de slachtoffers is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een ander ging zonder spoed naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe het met ze is.

UPDATE
De twee slachtoffers die hard gevallen zijn na de aanrijding waren vrouwen van 70 en 72 jaar. Een van hen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De fietssters reden vanuit de richting van Eemdijk in de richting van Eemnes. Op de Volkersweg werden zij tussen de Korte Maatsweg en Zomerdijk ingehaald door een man op een fiets met een gele kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec, een snelle elektrische fiets.

Keek nog om
Tijdens het inhalen reed de man de vrouwen aan, waardoor zij vielen met letsel tot gevolg. De man keek nog om en fietste vervolgens door in de richting van de Meentweg.

De politie heeft op de plek van het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan en er wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van camerabeelden in de omgeving. Daarnaast werd een Burgernetoproep gedaan om uit te kijken naar de verdachte.

Melden
De politie roept de doorgereden fietser op om zichzelf te melden bij een politiebureau. Daarnaast worden getuigen gezocht die de man hebben zien fietsen in de omgeving. De politie sprak al met een aantal van hen, die het volgende signalement opgaven van de doorrijder:

Het gaat om een man met lichte huidskleur, donker haar, fors gezet postuur, 25 tot 40 jaar oud. Hij droeg een zwart vest en reed op een fiets met geel kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec.

Recherche
Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via tel. 0800-7000.


Meer berichten