Afbeelding
Foto: Marten de Leeuw

Man uit Baarn aangehouden voor diefstal Van Gogh schilderij uit Singer Laren

Politie

LAREN - De politie heeft bekend gemaakt dat vanochtend vroeg een 58-jarige man uit Baarn is aangehouden omdat hij verdacht wordt voor het stelen van twee schilderijen.

Het gaat om het schilderij ’Lentetuin’, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, van Vincent van Gogh dat op 29 maart vorig jaar uit het Singer Museum in Laren werd gestolen. Het andere gestolen schilderij is de ’Twee lachende jongens’ van Frans Hals uit het museum Hofje van Mevrouw Aerden in Leerdam.

Schilderijen niet terecht

Maandenlang werd onder leiding van het Openbaar Ministerie intensief onderzoek gedaan naar de roof van beide schilderijen. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 58-jarige verdachte uit Baarn. 

Beide schilderijen zijn met deze aanhouding nog niet boven water. De zoektocht gaat onverminderd door. Deze aanhouding is wel een belangrijke stap in het onderzoek, aldus de politie.

Complimenten voor speurwerk

“Complimenten aan de politie voor hun speurwerk”, laat Evert van Os, algemeen directeur, weten. “Niemand mag straffeloos inbreken. Helaas is met deze aanhouding het schilderij nog niet terecht. Ik hoop van harte dat deze aanhouding de politie op korte termijn naar het schilderij leidt en dat het publiek in het Groninger Museum weer van het prachtige werk kan genieten. Het is nu een jaar geleden dat de inbraak plaatsvond en elke dag hopen we op dit goede nieuws.” 

Uit de krant