Rechts de mededeling over de storing bij de agenda, die normaliter meegekeken en meegeluisterd kon worden.
Rechts de mededeling over de storing bij de agenda, die normaliter meegekeken en meegeluisterd kon worden. (Foto: Gemeente Eemnes)

Commissievergadering geluidswal verplaatst naar volgende week door storing livestream

  Politiek

EEMNES - De vergadering van de Commissie Ruimte in Eemnes is gisteren uiteindelijk niet doorgegaan. Door een technische storing kon niet meegekeken en mee geluisterd worden met de vergadering en daarom is besloten de vergadering naar volgende week 19 mei om 20.00 uur.

"We zagen dat het signaal wel werd opgepakt, maar op de website was niets zichtbaar", licht griffier Annemarie de Graaf toe. "Dan check je of alle knopjes goed staan en dat was zo."

"Dus hebben we contact gezocht met het bedrijf dat dit voor ons verzorgd. Helaas was niet duidelijk of het makkelijk op te lossen was, dus op een gegeven moment hebben we besloten om de vergadering niet meer te houden."

Geluidswal
Op de agenda stond het onderwerp van het verhogen van de geluidswal van de A27. Hiervoor moet de gemeenteraad krediet beschikbaar stellen. Bij de stukken zit onder andere een brief van de Buurtvereniging Eiland van Eemnes.

Daarin staat dat de bewoners van het Eiland van Eemnes uiterst tevreden zijn met het voorstel en verzoeken zij de gemeenteraad om positief te besluiten, zodat de verhoging van de wal aan de westzijde spoedig kan worden gerealiseerd.

Op afstand volgen
"Onder normale omstandigheden zouden wij ons standpunt uiteraard met u delen middels inspraak en aanwezigheid van veel buurtgenoten op de publieke tribune. Nu zullen wij uw vergadering vanuit vele huiskamers op het Eiland van Eemnes op afstand volgen", aldus de buurtvereniging in de brief.

Door de storing was dat dus niet mogelijk. "Openbaarheid is cruciaal", aldus de griffier. "Dat is een belangrijke schakel in de democratie, ook al wordt het allemaal opgenomen en kun je het later naluisteren. Toen het bleek dat de vergadering niet was te volgen, hebben we deze uiteindelijk dus doorgeschoven."

Vanavond
Later op de avond bleek het probleem al te zijn opgelost. "En ze hebben verzekerd dat het vanavond goed moet gaan. Daar vertrouwen we op. We hadden immers al twee goed verlopen vergaderingen achter de rug." Vanavond staat de presentatie van de Regionale Energie Strategie op de agenda voor de Commissie BSM.

Meer berichten