Larens Behoud sprak afgelopen zaterdag over het Brinkplan met haar leden in het theater van Singer Laren.
Larens Behoud sprak afgelopen zaterdag over het Brinkplan met haar leden in het theater van Singer Laren. (Foto: Larens Behoud)

Wethouder zegt uitstel van herinrichting De Brink toe bij vergadering Larens Behoud

  Politiek

LAREN - Wethouder Peter Calis van de partij Larens Behoud gaf zaterdag aan het eind van de algemene ledenvergadering in Singer Laren de toezegging om de Inrichtingsschets Herinrichting Brink, die door de gemeenteraad was aangenomen, uit te stellen.

Tijdens de vergadering konden wethouder Calis en fractievoorzitter Karel Loeff hun posities in het Brinkplan toelichten en uitleggen dat ze meer tijd nodig hebben om het plan nog eens tegen het licht te houden, de nieuwe ideeën van de vergadering nader te onderzoeken en een bomenplan op te stellen.

Calis heeft tijdens de ledenvergadering laten weten dat naast de raadsleden van de gemeente Laren vanaf nu ook de inwoners betrokken zijn bij de uitwerking van de herinrichting van De Brink.

Tegenstanders
Oud-voorzitter Timo Smit en bestuurslid Leo Janssen zijn tegenstanders van het plan zoals nu door de raad is aangenomen en konden daarna hun bezwaren kenbaar maken. Tussen de betogen door en daarna was er alle ruimte voor meningen, vragen en suggesties van de leden en ontspon zich uiteindelijk de discussie rond de vraag of er nog veranderingen mogelijk waren. Hetgeen de wethouder toezegde.

De Brink is het hart van Laren. De gemeenteraad wil dit gebied levendiger, groener en waterbestendig maken zodat het weer dé historische en groene plek midden in het centrum wordt.

Wateroverlast
Ook ligt er in het kader van Laren Regenklaar een forse opgave voor waterberging, want Laren heeft al jaren problemen met wateroverlast als er grote buien vallen. De Brink is meerdere keren overstroomd.

Om de wateroverlast te beperken, is het plan om gras als basis te kiezen zodat er minder regenwater het riool in loopt. Ook wil de gemeente op De Brink bomen kappen, maar daar zijn de inwoners het niet mee eens. Ze vinden dat het ten koste gaat van het historisch aangezicht. Daarnaast wil de gemeente een dorpserf plaatsen voor sociale en culturele ontmoetingen.

Meer berichten