<p>V.l.n.r.: Rob Bruintjes, Ramona Beemsterboer-van Urk Dam en Leon van Urk Dam.</p>

V.l.n.r.: Rob Bruintjes, Ramona Beemsterboer-van Urk Dam en Leon van Urk Dam.

(Foto: Yvonne Verburg)

Raadslid Ramona Beemsterboer verder onder eigen naam

  Politiek

BLARICUM - Raadslid Ramona Beemsterboer-van Urk Dam gaat verder onder haar eigen naam. Ook haar man Leon van Urk Dam vertrekt bij Democratisch Alternatief Blaricum.

“Na ruim een jaar lang alleen te hebben gefunctioneerd als raadslid voor DAB, met ondersteuning van de fractievertegenwoordiger, ben ik tot de volgende beslissing gekomen”, laat het raadslid weten.

“Ik heb besloten dat ik verder ga in de raad onder mijn eigen naam en mij daarmee afsplits van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB). Leon van Urk Dam zal met dit besluit ook afscheid nemen als fractievertegenwoordiger van DAB.”

Te ver uit elkaar
“Wat onze fractievoorzitter vorig jaar is overkomen is vreselijk en dit heeft ons erg geraakt. Vanaf februari dit jaar besloot hij zijn rol als fractievoorzitter weer op te pakken na maanden van revalideren. Vanaf die tijd werd het me duidelijk dat zijn lange afwezigheid ervoor heeft gezorgd dat onze manier van werken en voorbereiden te ver uit elkaar liggen.”

“Op het moment dat een van beide dit anders ziet, wordt samenwerking voor mij onmogelijk gemaakt. Ik voel me momenteel beperkt in het uitvoeren van mijn rol als raadslid en dat is voor mij de motivatie om los van DAB op eigen naam door te gaan. Er is geen rancune of anderzijds. Ik sta nog steeds achter de visie van DAB en blijf onderdeel van de coalitie. En we gaan kijken wat de toekomst ons brengt.”

Meer berichten