Het werk is momenteel in volle gang.
Het werk is momenteel in volle gang. (Foto: Albert van der Linden)

Tennispark LTV Bijvanck op de schop

  Sport

BLARICUM - Het tennispark oogde enige tijd als de 'Blaricumse bergen' of een fietscrossbaan, lacht voorzitter Ger Leeseman van LTV Bijvanck over de werkzaamheden die momenteel gaande zijn aan de Stichtseweg. Maar nog even en dan zit de klus erop en beschikt de verenging over acht splinternieuwe tennisbanen.

"We zijn 4 februari begonnen en al aardig opgeschoten", aldus de goedlachse voorzitter. "Als het seizoen begint kunnen wij hier weer rustig tennissen; 23 maart hebben we het openingstoernooi." De acht banen zijn dan allemaal compleet vernieuwd. Dat betekende eerst de oude gravellaag weghalen, dan drainagepijpen leggen en daaroverheen een dikke laag van tien centimeter zand storten. Vervolgens komt daar een laag lava van twaalf centimeter overheen en tot slot een laagje gravel van drie centimeter. "Een heel werk inderdaad", vertelt Leeseman. "Maar alles gaat dan ook op de schop. We krijgen ook nieuwe netten en nieuwe lijnen."
En dan beschikt de verenging over banen met gravel op afschot. Ze lopen dus iets af, waardoor het regenwater in twintig minuten weg is. Leeseman: "Met die grote regenbuien van tegenwoordig kwam het voor dat de banen net een zwembad waren en duurde het twee tot drie uur voordat er weer gespeeld kon worden."
Voor de nu 41 jaar oude vereniging, die 580 leden telt, zijn deze werkzaamheden de grootste in de geschiedenis. Maar nodig was de klus wel. Sommige banen zijn immers al net zo oud als LTV Bijvanck zelf. Maar dat er zo lang werd gewacht, kwam vooral door de sportnota van wethouder Anne-Marie Kennis waaruit bleek dat de vereniging mogelijk wat subsidiegelden kon scoren. En omdat de werkzaamheden bij elkaar toch 240.000 euro kosten, vertelt Leeseman, is iedere cent subsidie natuurlijk meegenomen. Uiteindelijk heeft de vereniging zelf een ton bijgedragen aan de vernieuwing van het eigen onderkomen.

Meer berichten