Larense Vierdaagselopers gehuldigd | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De 15 vierdaagselopers. Links Vincent Hilhorst die zich hard maakte voor deze huldiging.
De 15 vierdaagselopers. Links Vincent Hilhorst die zich hard maakte voor deze huldiging.

Larense Vierdaagselopers gehuldigd

  Sport

LAREN - De gemeente Laren heeft vanmorgen in de tuin van het Brinkhuis haar Larense Vierdaagselopers gehuldigd. Ze kregen koffie met gebak en een bos bloemen.

De huldiging werd gehouden op initiatief van Vincent Hilhorst, die zelf 12 keer de Vierdaagse liep. Dit jaar viel hij helaas op de laatste dag uit door een ernstige blaar onder zijn voet. Wel bracht hij rond de 1.250 euro bijeen voor ALS, omdat hij zich had laten sponsoren.

Prestatietocht
Vincent: "In gemeenten als Oss, Uden en Lingenwaard is het heel gebruikelijk om de lopers te huldigen. In Lingenwaard gebeurd dat vooraf en krijgen de lopers zelfs een shirt van de gemeente. Het is een prestatietocht en om die te volbrengen is heel wat en een huldiging waard."

Corrie Goes bleek van de aanwezige lopers de meeste keren de tocht te hebben gelopen, namelijk 27 keer. Ook aanwezig was Pieter Vos, die de tocht 21 keer liep, maar nu in een rolstoel zit. "Ik had gehoopt de 25 vol te maken, maar dat is me niet gegeven."

Wethouder
Wethouder Ton Stam sprak de aanwezige lopers toe. Hij liep zelf nooit de Vierdaagse, maar heeft wel twee keer lange-afstandstochten naar Santiago de Compostella gelopen.

"Zeker omdat het nu de 100-ste Vierdaagse was, vonden we het een mooie gelegenheid om jullie in het zonnetje te zetten. Het is ook een goede oproep om de jeugd aan te sporen om te gaan lopen en een mooie stimulans voor de Avondvierdaagse en de Gooise Wandelvierdaagse."

Deelnemers
De gehuldigde deelnemers zijn: Anne van Hooft, Corrie Goes, Ceciel van den Oord, Vincent Hilhorst, Jan de Boer, Peter van der Brink, Pieter Vos, Bert de Boer, Tineke de Boer, Loes Gorter, Siet Visser, Rose-Mary van Engelen, Annie Voulon-Calis, Marlinda Renes en Herman Docter.

Ze genoten van de huldiging en een deel zal de tocht waarschijnlijk volgend jaar weer gaan lopen. Connie: "Ik was al gestopt na de 25, maar wilde de 100-ste toch weer lopen. Om meer kans te maken, liep ik de 99-ste ook. Ik ben nu weer gestopt, maar je weet nooit of je niet toch weer de Vierdaagse gaat lopen ..."

Connie Goes liep de meeste keren de Nijmeegse Vierdaagse en kreeg daarom als eerste een bos bloemen.

Aan de koffie en taart werden enthousiast de wandelverhalen uitgewisseld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>