SV Laren'99-trainer Fred Roest.
SV Laren'99-trainer Fred Roest. (Foto: Bob Awick)

Ondanks 0-1 winst teleurstellende dag voor SV Laren'99-trainer Fred Roest

  Sport

LAREN - Trainer Fred Roest moest voor de wedstrijd tegen sc Overamstel in Amsterdam de opstelling behoorlijk aanpassen. Zes selectiespelers stonden met de Pasen liever op de lange latten dan op het voetbalveld. Dit had natuurlijk gevolgen voor het team en de uitslag.

Bovendien moest in Amsterdam gespeeld worden op een heel erg slecht veld. Onmogelijk om goed op te voetballen en fatsoenlijke combinaties op de mat te leggen.
Overamstel had de ranglijst goed bekeken en de tactiek aangepast. De trainer had een verdedigingslinie geposteerd op maximaal 30 meter van het eigen doel. Aan aanvallen werd niet gedacht. Gevolg hiervan was bijvoorbeeld dat doelman Ingmar van Rosmalen slechts vijfmaal balcontact heeft gehad deze middag.
Met deze omstandigheden is de verdedigende partij in het voordeel. Hoe langer de stand voor hen aanvaardbare proporties heeft, des te meer gaan ze erin geloven. Het eerste kwartier leverde nog wel een open kans op voor Bart Kaarsgaren op de doellijn en een kopbal op de paal. Hierna werd er toch weinig meer gecreëerd, ondanks voortdurend balbezit.

In de tweede helft kwam Jordi Karssen voor Jeroen Kaarsgaren en hij wist in de 70ste minuut uiteindelijk een voorzet van Thomas Roest bij de tweede paal binnen te schieten. Laren bleef veel beter, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Voor trainer Roest, begeleiding en mee gereisde supporters een teleurstellende middag.

Nog steeds staat het vlaggenschip ongeslagen bovenaan, maar aan de groep om zich volgende week te revancheren in de thuiswedstrijd tegen asv Fortius uit Amsterdam. Aanvang 14.30 uur.

Meer berichten