David Verschoor en Anke Braams ondertekenen samenwerking.
David Verschoor en Anke Braams ondertekenen samenwerking. Foto: Hersenstichting

Hersenstichting en Denksport bundelen krachten voor gezonde hersenen

Zorg & Gezondheid

BEL - De Hersenstichting en Denksport slaan de handen ineen om hun gezamenlijke missie te versterken: het bevorderen van de (hersen)gezondheid van Nederlanders. 

Met een gedeelde focus op (sociale) ontspanning en mentale uitdaging zetten beide organisaties zich in om bewustzijn te creëren over de relevantie van deze onderwerpen. “Gezonde hersenen zijn van onschatbare waarde,” aldus David Verschoor, directeur van de Hersenstichting. “Door samen te werken met Denksport kunnen we onze impact vergroten en meer mensen bereiken. Samen kunnen we Nederlanders inspireren om actief bezig te zijn met hun hersengezondheid.”

Welzijn van hersenen

De kernwaarden van beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan. Denksport (onderdeel van Keesing Media Group), bekend om zijn breinuitdagende puzzels en spellen, streeft naar het stimuleren van cognitieve vaardigheden en mentale fitheid. De Hersenstichting, met haar expertise op het gebied van hersenonderzoek en voorlichting, deelt dezelfde passie voor het welzijn van de hersenen. In de huidige tijdsgeest waar (mentale)gezondheid veel mensen bezighoudt is deze samenwerking daarom een ‘no-brainer’.

“We zijn verheugd over deze duurzame samenwerking,” zegt Anke Braams, Managing Director Benelux van Keesing Media Group. “Samen kunnen we meer mensen bewust maken van de positieve effecten van puzzelen en de impact van (sociale) ontspanning en mentale uitdaging op hun algehele gezondheid.”

Concrete projecten

In de samenwerking staan een aantal concrete projecten op stapel. Zoals de Vitality Experience op 13 april, waar beiden een substantiële bijdrage aan leveren. Maar ook de puzzels in het Hersenmagazine die door Denksport worden geleverd. En als hoogtepunt wordt in het najaar gezamenlijk een puzzelboek uit de Denksport reeks uitgebracht over het ‘geheim van je brein’. Dit boek zal een verzameling zijn van uitdagende woordzoekers, filippines en andere breinbrekers, waarmee je al puzzelend meer over de hersenen te weten komt.

De Hersenstichting zet zich in voor gezonde hersenen voor iedereen. Door onderzoek, innovaties en participatie-programma’s te financieren, voorlichting te geven zet de Hersenstichting het belang van onze hersenen op de agenda.
Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Met een breed scala aan puzzels in diverse vormen (magazines, boeken en online) inspireert Denksport mensen om hun hersenen actief te houden en plezier te beleven aan mentale uitdagingen.

Uit de krant