Bijeenkomst 'Leven en leren met migraine' in Tergooi

  Zorg

BLARICUM - In Tergooi, locatie Blaricum, wordt maandag 3 december van 19.15 tot 21.15 uur een voorlichtingsbijeenkomst 'Leven en leren met migraine' georganiseerd. De avond is speciaal gericht op jongeren met migraine of andere ernstige hoofdpijnvormen, hun familieleden, vrienden en geïnteresseerden.

Esther Visser van Hoofdpijnnet staat op deze avond stil bij de succesvolle campagne Maak van Migraine een hoofdzaak en geeft antwoord op de vraag hoe jongeren een goede toekomst hebben met ernstige hoofdpijn. Neuroloog Paul Bouma van Tergooi gaat in op de behandelmogelijkheden van ernstige hoofdpijn bij jongeren. Hoe gaat dit in zijn werk, is er nog kwaliteit van leven en wat zijn voors en tegens van behandelen?

Onderwijsadviseur en coach Wouter van Helden van Reach Passend Onderwijs neemt het publiek vervolgens mee in de wereld van ernstige hoofdpijn en het Nederlandse onderwijssysteem. Wat zijn de mogelijkheden om ernstige hoofdpijn en leren te combineren en hoe krijg je dit geregeld? Hoe houd je het contact met je docent en school goed en welke handige tips en tools zijn er voorhanden?

Na de pauze is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden:www.tergooi.nl/agenda.

Foto-expositie
Naast de voorlichtingsbijeenkomst organiseert Tergooi van 3 tot en met 9 december op de polikliniek Neurologie op locatie Blaricum de tentoonstelling 'Twee gezichten - De impact van migraine'. De foto's op deze expositie en het boek hierover zijn gemaakt door Hottie Wiersma, patiënt van neuroloog dr. Hans Carpay.

Meer berichten