Tergooi vol door besmettelijk kindervirus | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Tergooi vol door besmettelijk kindervirus

  Zorg

BLARICUM - Een besmettelijk virus velt op dit moment veel kinderen. Tergooi Ziekenhuis heeft al enkele kinderen moeten doorplaatsen naar andere ziekenhuizen, net zoals zoveel andere ziekenhuizen in in de provincie. Zo heeft RTV NH nagevraagd. 

Het gaat om het RS-virus dat vooral bij kinderen jonger dan twee jaar flink kan huishouden. Ziekteverschijnselen zijn onder meer ademhalingsproblemen, benauwdheid, diarree en braken. Voor de allerjongste kinderen (tot drie maanden) kan het virus zelfs levensbedreigend zijn.

Kinderarts Léon Winkel van het Spaarne Gasthuis tegen NH: "Het is een vorm van verkoudheid voor grotere kinderen en volwassenen. Maar bij jonge en te vroeg geboren kinderen kan deze verkoudheid op de longen slaan en acute ademhalingsproblemen veroorzaken."
Ook kunnen er problemen ontstaan doordat kinderen weigeren te eten en/of te drinken. Volgens Winkel steekt het RS-virus elk jaar de kop op. Hij kan niet zeggen hoeveel kinderen het virus hebben opgelopen. "Maar we merken dat het dit jaar ernstiger klachten veroorzaakt dan andere jaren. Dat geldt niet alleen voor onze regio, maar voor heel Nederland."

Overvol
Er zijn momenteel zoveel kinderen in de provincie geveld door een virus dat de ziekenhuizen overvol zijn. Door een tekort aan bedden moet een deel van de zieke kinderen in andere delen van het land worden opgenomen.

Op de spoedeisende post en de verpleegafdeling van het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum is dat niet anders. "Ook wij merken een piek. De afgelopen dagen hebben we al enkele kinderen doorgeplaatst naar andere ziekenhuizen, maar we hebben op ons beurt ook kinderen van andere ziekenhuizen opgenomen."

Lees ook: Beddentekort in ziekenhuizen na virusuitbraak onder kinderen


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>