Actiegroep biedt handtekeningen aan tegen sluiting Tergooi Blaricum | Laarder Courant
De Kamerleden gaan met de petitie aan de slag.
De Kamerleden gaan met de petitie aan de slag.

Actiegroep biedt handtekeningen aan tegen sluiting Tergooi Blaricum

  Zorg

BLARICUM - Vier Kamerleden kregen vorige week de handtekeningen van de actiegroep Tergooi Blaricum moet open blijven. Hiermee hebben ze hun visitekaartje achtergelaten en hoopt de actiegroep op steun uit Den Haag.

"We hebben in ongeveer drie maanden tijd die 10.000 handtekeningen verzameld", steekt een van de initiatiefnemers, Peter-Jan Schatens uit Bussum, van wal. Hij heeft dat samen met vele betrokkenen gerealiseerd. "Patiënten, zoals een oudere dame uit Huizen, zamelden op eigen houtje zo'n 500 handtekeningen in. Het leeft in de regio, zelfs bij burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. Die heeft ook getekend."

Schatens is dan ook tevreden met de actie en ook met de eerste reactie van de Kamerleden, maar toch is hij er niet gerust op. "De Kamerleden vonden de petitie nuttig en gaan de belangen van de patiënten toetsen aan wettelijk vastgestelde aanrijtijden: 45 minuten vanaf de eerste melding tot de overdracht van de patiënt aan de behandelkamer in het ziekenhuis. Ook kijken ze of er genoeg voorzieningen overblijven in de regio."

Lees morgen meer in de Laarder Courant de BEL/Laarder Nieuws.  

Meer berichten