Wethouder Reijn (r), Frank Klomp en Erik Vos (l) toosten met toekomstige bewoners op de bouwstart van Ruijtersweide.
Wethouder Reijn (r), Frank Klomp en Erik Vos (l) toosten met toekomstige bewoners op de bouwstart van Ruijtersweide. (Foto: Margot Brakel)

Wethouder Reijn bij feestelijke bouwstart Ruijtersweide

  Buurt / wijk

EEMNES - Met het planten van een Prunus avium (Zoete kers) is maandag de start gemarkeerd van de bouw van de woonwijk Ruijtersweide in Zuidpolder. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst - vanwege het herfstachtige weer in het raadhuis - werd op deze start getoost door wethouder Theo Reij, bouwers Heijmans en Van Wijnen en toekomstige bewoners.

"Dit is een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van Zuidpolder. En daarmee eigenlijk voor heel Eemnes. Leuk om dit samen te mogen vieren, want daar doen we het natuurlijk allemaal voor: een fijne woonomgeving voor onze (toekomstige) inwoners", aldus de kersverse wethouder. Voor de nieuwe bewoners vormde de bijeenkomst een goede gelegenheid om kennis te maken met elkaar.

Diversiteit
Ruijtersweide in Zuidpolder bestaat uit 44 woningen; twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen, vrijstaande- en starterswoningen. Ook zijn er acht vrije kavels voor zelfbouw. Door de diversiteit aan woningtypes vormen de (nieuwe) Eemnessers een gemêleerde groep van starters, gezinnen met kinderen tot senioren.

Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Meer berichten