Toekomstige koopwoningen in Het Plukveld, Zuidpolder Eemnes
Toekomstige koopwoningen in Het Plukveld, Zuidpolder Eemnes Foto: Projectbureau Zuidpolder

Het Plukveld: nieuw woongebied in Zuidpolder in Eemnes

Buurt / wijk

EEMNES - Bouwbedrijven Heijmans en Van Wijnen starten eind januari 2022 met de verkoop van woningen in Het Plukveld. Het nieuwe woongebied bestaat uit 51 woningen, waarvan 39 koopwoningen en 12 sociale huurwoningen.

De woningen variëren in oppervlak en architectuur en vormen een gemêleerd geheel aan de westkant van Zuidpolder. Woningbouwcorporatie De Alliantie zorgt op een later tijdstip voor de toewijzing van de huurwoningen.

Toewijzingscriteria
Voor 31 van de 39 woningen in Het Plukveld gelden bij de verkoop toewijzingscriteria, zoals een economische of maatschappelijke binding met Eemnes.

Deze criteria vergroten de mogelijkheid voor mensen met een binding met Eemnes om een duurzame, energiezuinige woning in Het Plukveld te kopen. Denk hierbij aan starters, éénpersoons-huishoudens en gezinnen met een modaal inkomen. Tevens stimuleren de toewijzingscriteria de doorstroming vanuit sociale huurwoningen.

Anti-speculatiebeding
Op alle koopwoningen tot en met € 445.000,- V.O.N. zijn een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht van toepassing.

“Zoals bij elk bouwproject in Eemnes, bouwen wij ook in Zuidpolder betaalbare woningen voor onder andere jongeren die graag in Eemnes willen blijven wonen,” vertelt wethouder Theo Reijn.

Het Plukveld
Het Plukveld ligt aan de Zuidersingel. De naam is een verwijzing naar het naastgelegen plantsoen waar fruit en bloemen vrij geplukt mogen worden.

Heijmans en Van Wijnen bouwen hier beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers, rij- en hoekwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen.

Het woonoppervlak varieert van 50 tot 170m2. De V.O.N.-prijzen liggen tussen € 212.000,- voor een benedenwoning met twee kamers en € 660.000,- voor een ruime twee-onder-een-kapwoning. 

Natuurlijk dorps wonen
Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen.

Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen ruim 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd

Duurzaamheidseisen
De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen worden in het nieuwe woongebied doorgetrokken. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven.

Het uitwerkingsplan voor dit woongebied, Uitwerkingsplan 12 deelgebied 3.4 Zuidpolder Woongebied, is door het college van B&W op 7 december vastgesteld en ligt tot en met 24 januari 2022 ter inzage.

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant