Afbeelding

Benzine of diesel voor uw bedrijfswagen?

Advertorial

Een bedrijfswagen kan noodzakelijk zijn voor uw werk of onderneming. Het ene bedrijf heeft meerdere wagens nodig, een ondernemer heeft misschien voldoende aan een eigen bestelbus of een grotere wagen. Hoe dan ook zijn er overwegingen te maken voor uw bedrijfswagen. Natuurlijk of u gaat kopen of leasen en welke bedrijfswagen of -wagens er voor u praktisch zijn. Bijvoorbeeld een Mercedes Sprinter occasion. Maar ook de overweging van diesel of benzine – of misschien zelfs hybride of elektrisch. Hier leest u meer over diesel en benzine bedrijfswagens om u te helpen bij deze keuze.

Voordelen en nadelen benzine

Een benzine auto is vaak goedkoper. De motoronderdelen zijn goedkoper, dus onderhoud en reparatie zijn minder duur. Ook de wegenbelasting voor benzinewagens is lager dan voor dieselwagens. Dat heeft te maken met de uitstoot. Benzine heeft namelijk minder uitstoot van fijnstof.

Wel is de brandstof voor een benzine bedrijfswagen duurder. Wanneer u veel kilometers maakt is dit dus een belangrijk nadeel. Ook is de CO2 uitstoot hoger. U verbruikt daarnaast voor een benzine meer dan voor een diesel bedrijfswagen.

Voordelen en nadelen diesel

Een diesel bedrijfswagen is qua brandstof voordeliger en heeft een lagere CO2 uitstoot. De reparatie en onderdelen van een benzine voertuig mogen goedkoper zijn, maar de motor van een diesel voertuig gaat een stuk langer mee. U bent dus minder vaak geld kwijt aan onderhoud. Dat is het afwegen waard. Ook is diesel zuiniger en heeft het meer trekvermogen dan een benzine wagen.

Het nadeel is dat een diesel vaak toch duurder is om aan te schaffen. En de wegenbelasting is duurder. Doorgaans is het wel zo dat dit in verhouding tot benzinewagens te verwaarlozen is als u maar genoeg kilometers maakt – dan is dat het verschil waard.

De toekomst van dieselauto’s

Een bedrijfswagen koopt u waarschijnlijk met het oog op de toekomst. Zeker als dit een belangrijke investering is om uw bedrijf op te starten. Dan is het goed om rekening te houden met veranderende wet- en regelgeving. Dieselauto’s worden namelijk steeds minder toegelaten. In 2025 al zou het kunnen dat uw diesel bedrijfswagen niet meer mag rijden in bepaalde gebieden. Nieuwere diesels worden waarschijnlijk nog toegelaten, maar diesel bedrijfswagens van voor 2010 waarschijnlijk niet. Bekijk het aanbod van dutch vans en bekijk wat uw mogelijkheden zijn.

De bedrijfswagen in de verre toekomst

Om u helemaal voor te bereiden op die veranderingen kunt u al kijken of een elektrische bedrijfswagen een optie voor u is. Een alternatief is een hybride bedrijfswagen overwegen. In de verdere toekomst is het streven dat er enkel nog elektrische wagens op de weg rijden. Daar kunt u al op inspelen, maar dit is doorgaans nog niet noodzakelijk voor uw bedrijfswagen.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant