Afbeelding

Kritisch vergelijken voor een duurzame en goedkope bankrekening

Advertorial

Het is iets dat bij deze eeuw hoort: je geeft geen dubbeltje uit of je kijkt online of dat niet goedkoper had gehoeven. Niet dat we meer zijn gaan beknibbelen, maar de mogelijkheid van het vergelijken van diensten en producten biedt de nodige transparantie voor de consument. Ook met het uitkiezen van een bankrekening is dat het geval. 

Tot wel 100 euro per jaar besparen

Er zijn banken die jouw geld beheren en daar tegelijk best veel aan verdienen. Sommige rekenen tot wel 100 euro per jaar aan laten we zeggen servicekosten. Je zou zeggen dat veel automatisch gaat in deze tijden, en dat er nauwelijks mensen laat staan manuren aan te pas komen, nu je inkomsten en uitgaven online worden bijgehouden. Kan dat niet goedkoper? Van die honderd euro kun je wel wat leukers doen. Inderdaad: ook een goedkope bankrekening is na enig vergelijken zo gevonden. 

Andere belangrijke aspecten

Je zou zeggen: een bankrekeningnummer, een pasje, een app en klaar. Maar er zijn nog tal van opties die een bank aantrekkelijker kunnen maken. Dat verschilt per rekeninghouder. De een vindt het wel prima als alles online geschiedt en er bijna nergens een filiaal te vinden is. De ander wil zich niet volledig overgeven aan de wereld der enen en nulletjes oftewel internet, en communiceert graag met echte mensen over zijn kapitaal, liefst op een kantoor met een bak koffie erbij. Op de website Bankingreview.nl staan complete overzichten van alle banken, met al hun faciliteiten en mogelijkheden. 

Dier en milieu

Het loont natuurlijk de moeite om je bankzaken zo goedkoop mogelijk te regelen en daar binnen enkele jaren bijvoorbeeld een leuk weekendje weg aan over te houden. Maar er is meer te leren over banken. Op datzelfde Bankingreview.nl staat een overzicht van banken op het gebied van duurzaamheid. In alle mogelijke facetten, dus niet alleen of je bankpasje van gerecycled plastic is gemaakt, maar waarin deze banken zoal investeren. Dierenrechten, natuur en (tegengaan van) klimaatverandering zijn daarbij belangrijke items. 

Duurzaamheid in de breedste zin van het woord

Je ziet in het schema hoe hoog banken daarin scoren, en het is zeker interessant om daar eens in te duiken. Tenslotte wil je niet alleen goedkoper bankieren, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Meer facetten die qua duurzaamheid beoordeeld worden zijn:

 • Arbeidsrechten
 • Belastingen
 • Corruptie
 • Gendergelijkheid
 • Gezondheid
 • Mensenrechten
 • Maakindustrie
 • Mijnbouw
 • Olie en gas
 • Wapens
 • Woningbouw en vastgoed
 • Transparantie
Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant