Het gras wordt binnenkort zand aan het Stichtse Strand, maar de strandtent laat nog op zich wachten.
Het gras wordt binnenkort zand aan het Stichtse Strand, maar de strandtent laat nog op zich wachten. Foto: Bob Awick

Strandtent komt er deze zomer niet

Algemeen

BLARICUM - Het Stichtse Strand wordt deze zomer nog niet 'the place to be'. Logistiek krijgen het Projectbureau Blaricummermeent, de gemeente en Jan Geesink het simpelweg niet voor elkaar. Het duurt zeker een half jaar voordat de nutsvoorzieningen en riolering er kunnen liggen. "Dat is de grootste vertraging", meent Jan Geesink.

Dus wordt er ingezet op het vroege voorjaar van 2019. Geesink gaat dan ook op zoek naar een horecaondernemer die later ook op het eiland zijn zaak kan voortzetten. De tijdelijke voorziening moet een visitekaartje worden voor de definitieve zaak. Nu een generator neerzetten werkt voor geen meter, aldus de Blaricumse ondernemer en initiatiefnemer van Blaricum aan Zee.

Wethouder Anne-Marie Kennis lichtte de situatie aan de Stichtseweg in de raadsvergadering toe naar aanleiding van vragen van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB). Ramona Beemsterboer en Rob Bruintjes wilden de huidige en de kortetermijnstatus van de recreatieplek weten. Kennis meldde dat er in ieder geval nieuw zand op het Stichtse Strandje komt. Een offerte voor het afgraven en opspuiten van het strand verwacht ze deze week. Daarmee moet ze terug naar de raad om hiervoor budget te krijgen. Ook worden de toiletgebouwen vernieuwd of gerenoveerd. Mooier kan ze het voorlopig niet maken, vertelde ze de raadsleden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant