Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Overlast van blote mannen op Postiljonheide

Algemeen

LAREN - Inwoners van Laren blijven bij de politie en de gemeente klagen over blote mannen op de Postiljonheide. Politie, Openbare Orde en Veiligheid en de boa's gaan de overlast daarom gezamenlijk projectmatig oppakken vanuit ieders taken en bevoegdheden.

Vooral wanneer de temperatuur boven de 20 graden komt, is het bal op de heide. Een Larense belde met de politie toen ze met haar zoontje en de hond in het gebied wandelde en onzedelijke praktijken waarnam. "De wijkagent is op de hoogte van deze melding", laat een politiewoordvoerder weten. Volgens haar staat deze kwestie helemaal los van het incident met de twee jonge meisjes en de plassende man op 3 mei jongstleden. "Het heeft geen enkel verband en het is een hele andere locatie."

De politie bevestigt dat er de afgelopen weken wel wat overlastmeldingen zijn over de Postiljonheide. "Het staat bekend als een homo-ontmoetingsplek. Maar zolang er geen strafbare feiten worden geconstateerd, kunnen wij hier niet tegen optreden. Samen met de gemeente hebben wij hier aandacht voor. We surveilleren, spreken mannen aan en noteren (wanneer nodig) identiteitsgegevens. Maar nogmaals, als er geen strafbaar feit is, kunnen wij ook niets doen", laat een woordvoerster van de politie Gooi en Vechtstreek weten.

"Wij kunnen wel iemand bekeuren wanneer hij/zij geen kleding aan heeft en iemand daarmee wordt geconfronteerd of iemand aanhouden als er sprake is van een schennispleger", legt de politiewoordvoerster uit. "Bij elk incident wordt naar alle omstandigheden gekeken en hierna de afhandeling bepaald."

Geen bekeuringen
Tot op heden zijn er zowel door de politie als de gemeentelijke boa's geen bekeuringen uitgedeeld aan mannen die voor overlast op de Postiljonheide zorgen.

Uit de krant