Kiwanis-president Leen van der Pols spreekt de bezoekers toe.
Kiwanis-president Leen van der Pols spreekt de bezoekers toe. Foto: Kiwanis

Drukte op haringparty tijdens Art Laren

Algemeen

LAREN - De traditionele haringparty tijdens de kunstbeurs Art Laren werd vanavond door bijna tweehonderd gasten bezocht.

Leen van der Pols, president van de organiserende Kiwanisclub, opende de party met een toespraak (vanaf een ladder om boven de menigte uit te kunnen steken). Hij benadrukte het belang van de saamhorigheid tussen de mensen. Galeries komen naar Art Laren toe om hun kunst te tonen, maar ook om een bijdrage te leveren aan het Kiwanis-project om een kinderhospitaal in Zambia met moderne medische hulpmiddelen te kunnen uitrusten. De gemeente en daarmee de Larense politiek geeft de Kiwanis de ruimte om Art Laren op de gevoelige Brink te kunnen organiseren. Talrijke kunstliefhebbers komen naar Laren om kunst van de galeries te kopen. 

De haringparty voorziet in de behoefte dat politiek, bedrijfsleven en kunstwereld elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Volgens de bekende Laarder Vincent Hilhorst smaakte de nieuwe haring uit Scheveningen trouwens voortreffelijk; zeker in combinatie met de korenwijn die door de Kiwanians werd uitgeschonken. Galeriehouders, ondernemers  en vertegenwoordigers uit de politiek  zorgden opnieuw voor een gezellige sfeer op deze zwoele avond.

Art Laren is ook morgen en zondag te bezoeken.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant