Actrice Simone Kleinsma en burgemeester Joan de Zwart-Bloch.
Actrice Simone Kleinsma en burgemeester Joan de Zwart-Bloch. (Foto: Roy Beusker)

Theatergrootheid Simone Kleinsma benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

AMSTERDAM/BLARICUM - Ontroerd en volkomen verrast stond zangeres en actrice Simone Kleinsma (60) vanmiddag voor de uitverkochte zaal van het DeLaMar Theater waar zij een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld voor haar gehele oeuvre.

In het theater vond een feestelijke voorstelling plaats ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, waarin de Blaricumse de titelrol speelt. Tijdens het slotapplaus verscheen Joan de Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum, op het toneel. Zij verraste Simone Kleinsma met een koninklijke onderscheiding en benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Voor de uitreiking van deze onderscheiding was geen passender plek denkbaar dan het door Simone zo geliefde DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Zwart-Bloch: "Mevrouw Kleinsma is al veertig jaar van grote betekenis voor de Nederlandse toneel-, musical-, en televisiewereld. Zij weet met haar intense rolvertolking het publiek te raken. Er is veel waardering voor haar professionaliteit en de manier waarop zij jonge acteurs begeleidt. Ook zet mevrouw Kleinsma zich al jaren belangeloos in voor diverse goede doelen. Een koninklijke onderscheiding is dan ook dik verdiend."

Meer berichten