Sibilla en Henk samen met de burgemeester van Blaricum.
Sibilla en Henk samen met de burgemeester van Blaricum. Foto: Bob Awick

'Diamanten' Sibilla Westland (78): 'We waren snel verliefd'

Mensen

BLARICUM - Henk Ottenhof (81) en Sibilla Westland (78) uit Blaricum zijn zestig jaar getrouwd. Dat was natuurlijk een bezoekje van burgemeester Joan de Zwart-Bloch waard. Ze bracht voor hen - namens de gemeente - een grote bos bloemen mee.

'We waren snel verliefd", lacht mevrouw Westland. De geboren Huizense volgde naailes bij de nonnetjes in Blaricum toen Henk haar 'ontdekte'. "We woonden nog niet zo lang in Blaricum, maar wel naast de baas van Henk. Die had tegen hem gezegd: 'Naast ons wonen twee mooie meiden. Daar moet je werk van maken'." Henk nam het serieus; ze gingen samen op pad en maakten stiekem wandelingetjes.

Knipperlicht
Aanvankelijk was het een 'knipperlicht', zegt Sibilla Westland, maar niet veel later luidden de kerkklokken voor het hevig verliefde stel. Elkaar loslaten en de vrijheid geven is het grote geheim van dit huwelijk. "Henk zit nog steeds in de paarden en werkt nog vier ochtenden per week. Anders gaat hij zich vervelen. Ik zeg altijd dat hij tot 12.00 uur moet wegwezen en pas dan mag terugkomen, want dan heb ik mijn werk af. We doen nog alles zelf, ook de tuin."
's Middags nemen ze de tijd voor elkaar. Bij mooi weer gaan ze fietsen of wandelen. Ook bezoeken ze hun kinderen, die helaas niet allemaal om de hoek wonen; alleen de jongste zoon woont in de regio, de andere zoon en dochter beiden in de provincie Drenthe. Ook hebben Henk en Sibilla al vijf achterkleinkinderen. "Van onze oudste kleindochter. Het zijn allemaal meiden, waaronder een tweeling."

Van het bezoek van de burgermoeder heeft het bruidspaar genoten. "Het was geweldig. We hebben over vijf jaar weer afgesproken", besluit Sibilla vrolijk.

Uit de krant