Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

Viaduct Rijksweg West vanaf maandag dicht

Algemeen

LAREN - Het groot onderhoud aan de Rijksweg West - al enige tijd afgesloten voor autoverkeer - start maandag 1 april. Deze werkzaamheden worden naar verwachting uiterlijk begin juni afgerond.

Tijdens de werkzaamheden is het viaduct afgesloten voor alle verkeer. Fietsers die momenteel gebruik maken van het viaduct worden omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. De werkzaamheden vinden ook plaats aan de onderzijde van het viaduct. Daarom is het nodig om onderliggende rijbanen gedeeltelijk of te sluiten. Hierdoor ontstaat mogelijk hinder.

De werkzaamheden zijn divers. Op meerdere plekken is het beton beschadigd; dit wordt hersteld. Verder wordt het wegdek op de brug voorzien van nieuwe voegovergangen en hier en daar vinden herstelwerkzaamheden plaats. Ook worden de leuningen verwijderd voor herstelwerkzaamheden en voorzien van nieuwe verflaag, en wordt de aanwezige graffiti verwijderd.

Na deze werkzaamheden is alle verkeer, met uitzondering van vrachtverkeer boven 30 ton, weer welkom. "Daarmee zal de situatie - na maandenlang ongemak voor velen - weer genormaliseerd zijn", aldus de gemeente Laren.

Uit de krant