De winnaars van de aanmoedigingsprijs.
De winnaars van de aanmoedigingsprijs. Foto's: Yvonne Verburg

Groot eerbetoon voor opruimhelden

Algemeen

BLARICUM - Herman van der Velde en Theo Schiltmans zijn verkozen tot Vrijwilligers van het Jaar 2019. Deze mannen ruimen iedere ochtend het zwerfaval op bij het Stichtse strand, zodat dat weer schoon is.

De aanmoedigingsprijs (vrijwilligers onder de 25 jaar) gaat naar Gerard Visser en Kas den Elzen van de reddingsbrigade. Zij zijn twee onmisbare schakels van de reddingsbrigade. Hun inzet en betrokkenheid bij deze organisatie is groot.

Trofee en cheque
Uit handen van wethouder Gerard Knoop ontvingen Van der Velde en Schiltmans een trofee en een waardecheque van 500 euro. Visser en Den Elzen kregen een oorkonde en een waardecheque van 250 euro. Deze bedragen kan het viertal naar eigen keuze besteden aan een doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt.

Vorig jaar ging de titel Vrijwilligers van het Jaar 2018 naar de vrijwilligers van de Kledingbank. De geldprijs is gebruikt voor de aanschaf van inklapbare tafels. Deze tafels worden gebruikt voor de verkoop van kleding. Daarnaast zijn alle vrijwilligers van de Kledingbank verblijd met een rijsttafel, klaargemaakt door een aantal leden.

De Vrijwilligers van het Jaar 2019 samen met wethouder Gerard Knoop.

Uit de krant