Laarder Gideon Calis speelt op 20 december Ebenezer Scrooge.
Laarder Gideon Calis speelt op 20 december Ebenezer Scrooge. (Foto: PR)

Dorpsfonds Bijzonder Laren krijgt handen op elkaar voor kerstparade

LAREN - Dorpsfonds Bijzonder Laren (DBL) timmert flink aan de weg. Zo is het gelukt om de handen op elkaar te krijgen voor een heuse kerstparade, waaraan tal van mensen en organisaties zullen meewerken. De parade is onderdeel van de Lichtjesavond op 20 december.

Achter de schermen wordt nu keihard gewerkt aan deze feestelijke optocht. De deelnemers hieraan gaan zorgen voor één groot lint gezelligheid. Het geheel staat onder leiding van Eric Hurink, oprichter van de Ol'Blacks (de walking voetballers van SV Laren'99 zijn met voetbalshirts door het dorpsfonds gesponsord).

Zo loopt een kudde schapen van het Goois Natuurreservaat mee en zijn er rijtuigen met paarden. Muziek komt van mannenkoor De Speuijt, muziekvereniging St. Jan en de MCC. Ook is er een lampionnenoptocht. "Kinderen kunnen die vrijdagmiddag in Singer een lampion komen maken", vertelt DBL-voorzitter Leen van der Pols. Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk mensen te betrekken; scholen en zorginstellingen worden aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden om ook deel te nemen aan deze parade. De verlichting in het dorp gaat uit, maar op de paraderoute zullen vuurpotten komen die 'bewaakt' worden door leden van de scouting. "Het wordt echt een behoorlijke parade", gaat Van der Pols verder. "Die begint om 19.00 uur bij Singer Laren en eindigt bij het Brinkhuis met een optreden van Gideon Calis." De Laarder speelt de rol van Ebenezer Scrooge. Hij verzorgt eerst - samen met de burgemeester - op de ijsbaan de opening van de Lichtjesavond. Calis: "Daarna verzorg ik drie keer een korte vertelling in het Brinkhuistheater." Uiteraard hoopt Van der Pols dat de winkeliers massaal hun deuren openen. "Het gaat hartstikke leuk worden.

Vandaag - donderdag 14 november 19.00 uur - vindt in het Brinkhuis de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Burgemeester Nanning Mol lanceert dan de nieuwe website van het dorpsfonds. Daarnaast vertelt de voorzitter over het voornemen een Ondernemer Award in het leven roepen. Die wordt dan jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie van Bijzonder Laren uitgereikt aan een sterk ondernemend persoon. Er wordt op 16 januari 2020 een aanvang gemaakt. Een ondernemer die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden, wordt dan in het zonnetje gezet. "We hebben een klein comité samengesteld, maar nog geen keuze gemaakt. Het is een beetje een lastminuteactie, maar wel een die we versneld willen invoeren. Op den duur willen we met een award gaan werken", aldus Van der Pols.Bijzonder Laren heeft ook 15.000 euro uit een Europees fonds ontvangen. "Hiermee gaan we onderzoeken op welke manier we wifi op alle sportvelden voor elkaar kunnen krijgen." Later zal mogelijk de rest van het dorp volgen.

Meer berichten