Foto:

Open energieavond bij De Groene Afslag

LAREN - De Groene Afslag, de Energiecommissie en de Energiecommissaris regio Gooi en Vechtstreek organiseren dinsdag 19 november van 19.30 tot 21.30 uur de eerste open energieavond. De avond vindt plaats bij De Groene Afslag in Laren en wordt georganiseerd voor alle inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek, die vragen hebben over de verduurzaming van hun woning. 

Aan de hand van inspirerende verhalen van onder andere Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris en Madaster, die een online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving hebben ontwikkeld. Ook is er aandacht voor nieuwe materialen waarmee huizen kunnen worden verduurzaamd: architect Ronald Spaan neemt de aanwezigen mee in de wereld van hennep. Hennep als isolatiemateriaal zorgt voor een aangenaam en gezond binnen- en buitenklimaat.

Recent onderzoek van BPD wees uit dat 90% van de consumenten belangstelling heeft voor duurzaam wonen. Er is hedendaagse behoefte om duurzaam te wonen en mensen gaan op zoek naar concrete informatie over hoe duurzaam en re-/demontabel hun woning zelf is. Inspelend op deze behoefte probeert De Groene Afslag in samenwerking met de Energiecommissaris en de landelijke Energiecommissie, informatie en inspiratie te bieden.

Over de Energiecommissaris Begin deze maand is Annemarije Tillema beëdigd als Energiecommissaris regio Gooi en Vechtstreek. Als Energiecommissaris in deze belangrijke regio in Nederland wil zij zich graag, namens De Groene Afslag, inzetten voor de Energietransitie en de versnelling hiervan. Juist in de Gooi en Vechtstreek!

Als Energiecommissaris (opererend vanuit een landelijke Energiecommissie met Ruud Koornstra als aanvoerder) richt zij zich op een aantal aspecten: 1. Verhoging bewustzijn als burger binnen de energietransitie (wat kun je als inwoner zelf doen) 2. Betrekken van de jongere generaties in de regio (onder andere door landelijk inspanningen voor integrale duurzaamheidseducatie in projecten als Curriculum.nu en Leren voor Morgen). 3. Versnelling aanjagen binnen de Energietransitie vanuit de regio Gooi & Vechtstreek. 4. Rol media belichten (juist omdat het Mediapark in de regio valt): wat kun je doen als je in de media werkt: wat kun je anders doen om versnelling te realiseren binnen de transities die ons tegemoet treden.

Meer berichten