Partnerbijdrage

IkPas: zet je alcoholgebruik in januari een maand op pauze

Makkie of uitdaging? 

Op 1 januari start de jaarlijks terugkerende landelijke actie IkPas. Deelnemers zetten hun alcoholgebruik de hele maand januari op pauze. Zo worden ze zich bewuster van hun eigen drinkgewoonten en kunnen ze zelf ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven. Aanmelden kan via www.ikpas.nl 

Ruim 8 op de 10 inwoners van 19 jaar en ouder in Gooi en Vechtstreek drinkt wel eens alcohol. Af en toe een glas alcohol drinken kan ongemerkt een gewoonte worden en soms drinkt men sluipenderwijs meer dan in eerste instantie de bedoeling is. Om deze gewoonte te doorbreken, kunnen mensen meedoen aan Ikpas. 

ikPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Deelnemers drinken een maand geen alcohol om te ervaren wat dit met ze doet. Ze worden zich bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, ze doorbreken patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. 

Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter, scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas ondersteunt mensen bij deze uitdaging. Ze kunnen bij IkPas terecht voor vragen, tips, artikelen en recepten. 

Iedereen kan zijn of haar eigen redenen hebben om minder te willen drinken. GGD Gooi en Vechtstreek heeft mensen hierover geïnterviewd. De vijf redenen om minder te drinken zijn: om beter te functioneren, vanwege het positieve effect op de gezondheid, vanwege de verkeersveiligheid, het voorkomen van een mogelijke verslaving en een goed voorbeeld willen zijn voor (klein) kinderen. 

Wat de reden ook is, iedereen kan meedoen met IkPas. Het gaat er niet om dat je nooit meer alcohol drinkt, maar dat je je alcoholgebruik even op pauze zet. 

Aanmelden kan via www.ikpas.nl

Meer berichten