Wie wil leren tekenen is welkom bij de academie in Laren.
Wie wil leren tekenen is welkom bij de academie in Laren. Foto: PR

Gooise Academie gaat nieuwe jaar 2020 goed van start

Algemeen

LAREN - Bij de Gooise Academie, een non-profitorganisatie aan de Brink, starten in het nieuwe jaar veel interessante cursussen. De academie wordt - op de docenten na - gerund door vrijwilligers. Alle docenten zijn beeldend kunstenaar met een academische opleiding en didactische vaardigheden. Ondanks de fraaie naam is de Gooise Academie geen onderwijsinstelling in de naam der wet. Voor deelname is dan ook geen vooropleiding vereist.

Tekendocent Iris Bekkers start maandagavond 6 januari met een reeks van tien lessen in verbeelding en afbeeldingen. Zowel intuïtief als technisch tekenen komt aan bod. Door verschillende schets- en meettechniekoefeningen ontdek je welke techniek je het beste ligt. Daarnaast wordt geoefend met kopiëren van afbeeldingen; hierdoor krijgt de cursist inzicht in onder andere lichtlogica. In vijf lessen leert Henk Storm de cursisten alles over schilderen met je iPad. Met behulp van het programma Procreate wordt een compositie opgesteld en krijg je uitleg over de ruim 128 kwasten waarover het programma beschikt. Start: 25 februari van 19.30 tot 21.30 uur.

Op zondagmiddag 2 februari geeft Sam Drukker op zijn typische en enthousiasmerende wijze een lezing over zijn werk en werkwijze. Tijdens de voordracht schetst hij een beeld van de wereld van het portret en de magie van het atelier. De psychologische kant van de mens tegenover hem en de abstractie van het beeld bepalen het eindresultaat.Vanaf woensdag 8 januari start de cursus model- en portrettekenen. Deze cursus wordt verzorgd door een nieuwe docent: Martijn Bolwerk. De essentie leren zien en het begrijpen van houding, verhouding en beweging, zijn de uitgangspunten.

Meer informatie over de lessen en tickets is te vinden op www.gooiseacademie.nl.

Uit de krant