Leen van der Pols, voorzitter dorpsfonds Bijzonder Laren.
Leen van der Pols, voorzitter dorpsfonds Bijzonder Laren. Foto: Bob Awick

Comité 75 jaar Vrijheid in Laren bevriest voorbereidingen, maar draaiboek ligt klaar

Algemeen

LAREN Het Comité 75 jaar Vrijheid in Laren heeft besloten - gegeven de huidige ontwikkelingen inzake de kabinetsmaatregelen als gevolg van het coronavirus - om de voorbereidingen inzake de vieringen op en rond 5 mei te bevriezen. Dat meldt Leen van der Pols, voorzitter dorpsfonds Bijzonder Laren.

"Zodra de omstandigheden wijzigen, en bijstelling van de maatregelen die door de rijksoverheid gesteld worden aangepast of aangescherpt gaan worden, zal er nadere informatie over het al dan niet doorgaan van de evenementen plaatsvinden. Op dit moment valt er met geen mogelijkheid te bepalen of de pandemie zich aan de door de overheid gestelde termijn van drie weken zal gaan houden. De hoop is er wel, maar de verwachting lijkt onzeker."

Offers

De werkzaamheden om het draaiboek voor het bevrijdingsevent samen te stellen worden afgerond, zodat er snel een volledig plan met draaiboek op de plank ligt. Dan kunnen - desnoods binnen een week - geplande acitiviteiten of onderdelen daarvan operationeel zijn. Van der Pols: "Het gaat alsdan een treffend thema zijn: 'Na gevangenschap, lees: isolatie, gaan we weer volop van de vrijheid genieten'. Ik verwacht dat we dan een feest gaan krijgen wat zijn weerga niet zal kennen. Echter voor we zover zijn, zullen er zeker de nodige offers gevraagd zijn. We wensen vooral de ondernemers ook heel veel sterkte en succes bij het ervaren en zoeken van mogelijkheden om ook deze voor hen ernstige crisis het hoofd te kunnen bieden. We willen en zullen ze vanuit het Dorpsfonds hierbij ondersteunen als zij de wens daartoe aangeven."

Uit de krant