Ruimte genoeg in de speeltuin aan de Smeekweg.
Ruimte genoeg in de speeltuin aan de Smeekweg. (Foto: Ons Genoegen)

Speeltuin Ons Genoegen weer open, maar alleen voor leden en op reservering

LAREN - Speeltuinvereniging Ons Genoegen aan de Smeekweg is sinds vandaag weer voorzichtig open. "Maar, alleen leden zijn welkom mits zij zich vooraf hebben aangemeld", vertelt Berber van der Weg. Spontane bezoekers zijn niet welkom.

Alle 175 gezinnen, die lid van Ons Genoegen zijn, hebben over de 'heropening' zondagmorgen een mail ontvangen. Via een reply op de mail ontvangen de leden een bevestigingsmail voor hun bezoek. Op vertoon van die mail kunnen de bezoekers (kinderen tot en met 12 jaar met één ouder) naar binnen. "Zo zijn er geen extra contactmomenten."

Tekst gaat verder onder de foto.

Gedurende deze coronacrisis zijn er voorlopig drie shifts van anderhalf uur per keer; van 10.00 tot 11.30 uur, van 13.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. "Totaal mogen er dertig volwassenen (inclusief de vrijwilligers) binnen de speeltuin aanwezig zijn. Het aantal kinderen is onbeperkt", meldt Van der Weg. "We vragen de ouders de 1,5 meter afstand tot elkaar goed in de gaten te houden."

Tekst gaat verder onder de foto.

Het gebouw mag alleen gebruikt worden om de speeltuin te bereiken. Er is eenrichtingsverkeer gecreëerd: entree via de normale toegangsdeur; vertrek via de achterzijde over het looppad naar het kleine hekje. Gevraagd wordt om het toilet niet of zo min mogelijk te gebruiken. De bar en het terras zijn gesloten.

Tekst gaat verder onder de foto.

De leden ontvangen ook uitnodigingen voor de woensdagmiddagen en de weekenden tot 1 juni. Van der Weg: "We bekijken het per dag. Daarom versturen we op vrijdag een mail voor het bezoek voor zaterdag, op zaterdag voor de zondag, etcetera."

Meer berichten