Waar is de corona-berenfamilie gebleven?

BLARICUM - Blaricummer Maarten van Weel maakt zich grote zorgen over de berenfamilie die verdwenen is van het bankje aan de Bergweg.

"In Blaricum was net als landelijk ook een berenspeurtocht uitgezet. Kinderen konden door het dorp lopen op zoek naar beren die in de tuin, voor het huis of raam waren gezet. Aardig was dat iemand op de Bergweg ter hoogte van het aspergeveld een berin met twee kinderen op een bankje had gezet en deze bleven zeker vier weken zitten. Zelf heb ik daar donderdag 14 mei een berenman met kind bijgezet. De familie was compleet", lacht Van Weel.

Maar nu is het berengezin sinds dinsdag 19 mei 12.00 uur weg. Inmiddels weet de Blaricummer dat die dag rond 10.30 uur een man van de gemeente de prullenbak heeft geleegd. 'Mogelijk heeft hij de beren meegenomen vanaf de bank', luidde de tip. Uit onderzoek blijkt dat de gemeentereiniging geen beren heeft meegenomen, aldus de opzichter. Onderzoek in de omgeving, vragen aan buurtbewoners en stratenmakers en aan passanten leverde niets op. "Ik hoop de berenfamilie weer op de bank te krijgen. Het was zo'n succes."

Tips kunnen gemaild worden naar alma@online.nl.

Meer berichten