Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Na 3 januari wordt Amsterdam vanuit Laren lastiger bereikbaar met OV

Algemeen

LAREN - Met ingang van zondag 3 januari 2021 rijden de bussen van Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek volgens een nieuwe dienstregeling. Ook voor Laren heeft dit gevolgen. Met name richting Amsterdam wordt het lastiger reizen.

De aanpassing in de dienstregeling is noodzakelijk door een afname van het aantal reizigers vanwege het coronavirus, zo laat Connexxion weten. De OV-aanbieder ging daarom met opdrachtgever Provincie Noord-Holland in gesprek om een aangepaste dienstregeling te bieden in 2021. In deze nieuwe dienstregeling gaat Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek ongeveer 5% minder ritten rijden dan in de huidige situatie. Als het aantal reizigers weer toeneemt, kan het aantal ritten weer worden uitgebreid.

Voor wat betreft het OV van, naar en in Laren geldt het volgende:
Buslijn 209: Amsterdam Bijlmer/ Arena – Muiden – Laren. De beide ritten van Amsterdam Bijlmer/Arena richting Laren op werkdagen komen te vervallen. Vertrek was 9:31 en 10:01 uur.

R-netlijn 320: Hilversum – Blaricum – Huizen – Amsterdam Amstelstation. Enkele busritten op werkdagen zijn opgeheven tussen Hilversum en Blaricum Carpoolplaats. Dit zijn de ritten die vertrekken van Hilversum Station om 5:26, 5:55, 6:02, 6:25, 6:42 en 6:58 uur. De dienstregeling en de vertrektijden zijn gewijzigd in de spitsuren op werkdagen. De bus rijdt in die periode 6 keer per uur.

Uit de krant