De teststraat in Huizen.
De teststraat in Huizen. Foto: Bob Awick

GGD: vijftig coronadoden in december in Gooi en Vechtstreek

Coronavirus

Het aantal inwoners uit ‘t Gooi en de Vechtstreek dat is overleden aan het coronavirus is de afgelopen weken fors toegenomen. In december waren dat er vijftig, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.

Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak van het virus 174 inwoners van deze regio aan corona overleden, waarvan 124 uit verpleeghuizen. De vijftig mensen die in december overleden, zijn nagenoeg allemaal ouder dan 80 jaar. Een paar zijn er jonger dan 75 jaar.

Sinds de uitbraak van corona begin 2020 hebben bijna twaalfduizend inwoners (ruim 3500 uit Hilversum) van deze regio een positieve uitslag gehad, waarvan 765 de laatste zeven dagen. Dat zijn er minder dan de 976 die een week eerder een positieve uitslag ontvingen. 

Op zich goed nieuws, maar zeker nog geen reden om te juichen. Woordvoerder Irma Laméris benadrukt dat het de voorbije weken met al die feestdagen ook rare weken waren. Komende week - weer een normale week zonder feestdagen - wordt wat dat betreft een interessante. “Iedereen is nu weer aan het werk.”

Overtuigende effecten van de lockdown van 15 december blijven, zowel in deze regio als in het land, vooralsnog uit. Het aantal mensen dat liet testen en het aantal mensen met een positieve testuitslag daalde weliswaar, maar het percentage positieve testen bleef deze week hoog. 

In deze regio lieten twee weken terug - vlak voor Kerst - nog 8700 mensen zich testen in de teststraten van de GGD in Bussum en Huizen. Vorige week waren dat er 7500. Afgelopen week echter haalde de teller nog net de 6.000. “Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg, is met 10,6 procent nog steeds hoog”, aldus Laméris. Ten opzichte van vorige week is dat percentage nagenoeg hetzelfde.

Uit de krant