Beveilig je huis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Beveilig je huis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Goed beveiligingen van je woning helpt tegen inbraken

Politie

LAREN In samenwerking met de politie, gemeente en buurtpreventie helpen winkels in ijzerwaren en gereedschappen met het beveiligen van woningen.

“Mensen horen zich veilig te voelen in hun huis en gaan er dan ook van uit dat ze goed beveiligd zijn”, vertelt wijkagent Remco Wessels. “Inwoners denken dan dat de sloten goed en veilig zijn, maar vaak is dat niet zo. Met niet goed beveiligde sloten kunnen inbrekers binnen 30 seconden binnen zijn.”

“Het aanpassen van het hang-en-sluitwerk voorkomt veel leed voor inwoners en hoeft geen vermogen te kosten. Het is inmiddels bewezen dat een woning, beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), aanzienlijk minder kans maakt op een inbraak omdat die woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker bedenkt zich wel twee keer voor hij een woning met een PKVW-keurmerk probeert binnen te komen. Ook is het belangrijk dat je, naast gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting bij buitendeuren hebt, vooral in deze donkere tijd, want dat kan ook de kans op een inbraak verkleinen.”

Bij de erkende PKVW-beveiligingsbedrijven worden de monteurs jaarlijks geschoold om op de hoogte te blijven van alle nieuwe technieken, regels en materialen die gebruikt kunnen worden voor het beveiligen van de woningen. “Een monteur kijkt samen met de bewoners hoe de woning goed beveiligd kan worden. Het beveiligen van een woning hoeft geen vermogen te kosten. Ook wordt er gekeken wat echt het meest noodzakelijke is om de dieven buiten de deur te houden, zoals andere sloten of betere cilinders. Dit kan voor een inbreker net het verschil maken om de woning over te slaan.”

Meer informatie staat op www.politiekeurmerk.nl of neem contact op met een winkel in jouw buurt voor advies en montage van hang- en sluitwerk.

Uit de krant