Ton Rigter van Pax Kinderhulp (links) en wethouder Theo Reijn zijn blij met de spaarpaal.
Ton Rigter van Pax Kinderhulp (links) en wethouder Theo Reijn zijn blij met de spaarpaal. Foto: Gemeente Eemnes

Eerste spaarpaal in Eemnes voor goed doel

Buurt / wijk

EEMNES - Aan de Laarderweg in Eemnes hangt sinds gisteren een spaarpaal. Dat is een snelheidsmeter die goed gedrag beloont: wie zich aan de snelheid houdt, spaart mee voor een goed doel. 

In Eemnes komt het totaalbedrag ten goede aan Pax Kinderhulp. De spaarpaal is een positieve manier om aandacht te vragen voor de maximum snelheid van 30 kilometer per uur. 

Originele en positieve actie

De spaarpaal is geopend door wethouder Theo Reijn en Ton Rigter van Pax Kinderhulp. “De gemeente ontvangt regelmatig meldingen over de snelheid op de Laarderweg. Deze spaarpaal is een originele en positieve actie om de maximum snelheid van 30 kilomter per uur nogmaals bij weggebruikers onder de aandacht te brengen”, aldus wethouder Theo Reijn “Bovendien komt het gespaarde bedrag ten goede aan een bijzonder goed doel. Een win-winsituatie dus!”

Sparen voor goed doel

Iedere keer dat iemand de paal passeert binnen de toegestane snelheidslimiet komt er ongeveer 1 cent in de spaarpot. Met ruim 5.000 verkeersbewegingen per dag, ook incoronatijd, kan dat bedrag oplopen tot zo’n 1.000 euro.  De provincie Utrecht heeft de spaarpaal gefinancierd en de gemeente Eemnes betaalt het gespaarde bedrag. 

Pax Kinderhulp Eemnes

Pax Kinderhulp Eemnes zet zich in voor Armeense kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar, die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden. Normaliter verblijven er om het jaar zo’n twintig Armeense kinderen bij gastgezinnen in Eemnes en omgeving. Maar vanwege het coronavirus kunnen er geen kinderen worden ontvangen. Daarom richt Pax Kinderhulp Eemnes zich nu extra op het doneren van noodzakelijke middelen in Stepanavan (Armenië) zelf. Maar informatie staat op www.paxkinderhulpeemnes.nl.

Spaarpaal in provincie Utrecht

Gemeente Eemnes is de tweede gemeente in de provincie Utrecht waar de spaarpaal wordt opgehangen. De spaarpaal hangt tot maandag 3 mei aan de Laarderweg. Hierna gaat de spaarpaal naar een andere Utrechtse gemeente.

Uit de krant