Om de exploitanten tegemoet te komen na dit zware jaar mag de kermis drie dagen langer aanhouden.
Om de exploitanten tegemoet te komen na dit zware jaar mag de kermis drie dagen langer aanhouden. Foto: Laarder Courant de Bel

Larense kermis gaat door, wel op kleinere schaal dan normaal

Cultureel

LAREN - Het college van de gemeente Laren heeft aan Stichting Kermis Laren vergunning verleend voor het organiseren van een kleinere kermis op Plein 1945. Samen met de organisator heeft de gemeente afspraken gemaakt voor een goed verloop van de kermis, die van zaterdag 3 juli tot en met zondag 11 juli 2021 zal plaatsvinden.

Coronamaatregelen

De kermis wordt gezien als een doorstroomevenement. Het is daarom niet nodig om met coronatoegangsbewijzen, zoals testuitslagen en vaccinatiebewijzen, te werken. Wel geldt de afstandsregel, waardoor de kermis op een afgesloten terrein - in dit geval Plein 1945 - moet plaatsvinden. Op het plein zullen ongeveer twintig attracties aanwezig zijn, in plaats van de gebruikelijke veertig. Op de Brink komen drie kleine kinderattracties. Beveiligers en toezichthouders zullen de drukte in de gaten houden. Met dit plan kan Stichting Kermis Laren voldoen aan de regels gesteld door de Rijksoverheid.

Drie dagen langer

Vanwege de coronacrisis kon de Larense kermis vorig jaar niet doorgaan. Om de exploitanten tegemoet te komen na dit zware jaar mag de kermis drie dagen langer aanhouden. De sluitingstijd is echter wel een uur eerder dan normaal. Eveneens is de afbouwtijd korter.

De Larense kermis zal plaatsvinden van zaterdag 3 juli t/m zondag 11 juli 2021, dagelijks tot 23.00 uur. 

Uit de krant