Het museum heeft recent ‘Pak een stoeltje’ geïntroduceerd.
Het museum heeft recent ‘Pak een stoeltje’ geïntroduceerd. Foto: Singer Laren

Vanaf 7 december 2021 ‘Belgische meesters’ in Singer Laren

Algemeen

LAREN - Het is eindelijk zover, na twee keer moeten wachten is de tentoonstelling Belgische meesters vanaf 7 december te zien voor het publiek. Singer Laren weergeeft een selectie hoogtepunten uit het Brusselse Museum van Elsene. 

Er worden werken van onder andere kunstenaars zoals Emile Claus, James Ensor, Jean Delville, Fernand Khnopff, Rik Wouters als een weerspiegeling gezien van de zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie in België tussen 1850 en 1950.

Op 7 december is ook in de Van den Brink Galerij van het museum Peter Vos. Getekende vogelboeken te zien. Peter Vos, bekend om zijn eerste vogelboek De 100 reigers, in de tentoonstelling wordt er een overzicht van de unieke handgetekende vogelboeken weergegeven. Kunsthistoricus Jan Piet Filedt Kok heeft de tentoonstelling samengesteld, als echte kenner van het oeuvre van Peter Vos. 

Ook heeft Singer Laren recent ‘Pak een stoeltje’ geïntroduceerd. Eén van de conservatoren of museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm geeft elke donderdag om 11.00 een korte inleiding een bepaald werk uit de tentoonstelling. Zonder reservering toegestaan, een entreeticket met tijdslot is voldoende.

Uit de krant