Nieuwbouw van het clubhuis voor Maggy Lekeux.
Nieuwbouw van het clubhuis voor Maggy Lekeux. Foto: Scouting Laren-Eemnes

Nieuwbouw van scouting Maggy Lekeux is op stoom

Algemeen

LAREN - Het nieuwe clubhuis van scouting Maggy Lekeux, aan de Veerweg in Laren, is vergevorderd. De groep heeft het afgelopen jaar vele nieuwe leden uit Laren en Eemnes mogen verwelkomen die met spanning uitkijken naar de opening in het voorjaar van 2022.

De scoutingclub zet zich onder leiding van een aannemer in om dit moderne en duurzame clubhuis te bouwen met als doel het gebouw op te laten gaan in de natuur. Zo wordt het gebouw bedekt met planten die bijdragen aan de biodiversiteit. Dit past uitstekend bij scouting die als ambitie heeft om goed voor de natuur te zorgen.

Financieel gat
Bij aanvang van de bouw had de groep de financiën volledig dekkend, echter is er een financieel gat ontstaan door flink gestegen materiaalkosten. De scoutingclub is daarom hard op zoek naar sponsors en donateurs zodat de droom van de scouts in 2022 in vervulling kan gaan.

De scouting heeft het een jaar lang zonder clubgebouw moeten doen. De bijeenkomsten van de scoutinggroepen zijn in die periode buiten gehouden waardoor ze verplicht waren volledig terug naar de basis te gaan.

Bewonderenswaardig
“Dat hebben ze geweldig gedaan, echt bewonderenswaardig,” vertelt Ine Lutterman, voorzitter Stichting Scouting Laren-Eemnes.

”Het was leuk om te zien hoe de groepen daar heel creatief en innovatief mee om zijn gegaan en ook petje af voor de leiding hoe ze dat aangepakt hebben.”

Wilt u meer informatie en/of een bijdrage doen? Kijk op www.maggylekeux.nl of mail naar clubhuisactie@maggylekeux.nl

Uit de krant