‘Wethouder Theo Reijn geeft het symbolische startsein voor de sloop.’
‘Wethouder Theo Reijn geeft het symbolische startsein voor de sloop.’ Foto: Gemeente Eemnes

Sloop Hink Stap Sprong Eemnes start maandag

Algemeen

EEMNES - De sloop van de oude basisschool Hink Stap Sprong om plaats te maken voor nieuwe woningen start maandag.

Wethouder Theo Reijn gaf afgelopen week symbolisch toestemming hiervoor met een voorhamer.

Wethouder Theo Reijn: “De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes.”

Wegafzettingen
“De bouw start in juni 2022 en duurt ongeveer een jaar. Tijdens de sloop- en bouwperiode zijn wegafzettingen nodig. Wij realiseren ons dat dat vervelend is voor bewoners, maar veiligheid staat voorop.”

Naast de sloop van de basisschool, gaan er deze maand ook bomen gekapt worden. Daarna moeten de gronden bouwrijp gemaakt worden, dat houdt in dat er wegen voor het bouwverkeer en nutsvoorzieningen aangelegd worden.

Bouwverkeer
Het bouwverkeer rondom de Hink Stap Sprong gaat via de Noordersingel en Vlosseveen. Maar om de locatie te bereiken wordt ook nog gebruikgemaakt van het fietspad tussen de Eemhof en Hink Stap Sprong.

Om het veilig te maken voor fietsers en voetgangers, wordt dit fietspad afgezet en kan er dus geen gebruik van worden gemaakt tijdens de sloop én bouw. 

Verkoop
De verkoop van de woningen was al op vrijdag 7 januari gestart. Het gaat om zeven rijwoningen en twee hoekwoningen die op het terrein van Hink Stap Sprong worden gebouwd.

De zeven rijwoningen kosten €290.000,- v.o.n. en de twee hoekwoningen van €380.000,- v.o.n.. Inschrijven kan nog tot 18 januari aanstaande om 17.00 bij Van der Waaij Makelaars.

De woningen zijn speciaal bedoeld van starters, hiervoor gelden toewijzingscriteria. Kijk voor meer informatie hierover op de website: www.hinkstapsprong-eemnes.nl.

Uit de krant