Op 4 september vindt er in het Brinkhuis een voorlichtingsavond plaats over het op te richten ondernemersfonds.
Op 4 september vindt er in het Brinkhuis een voorlichtingsavond plaats over het op te richten ondernemersfonds.

Voorlichtingsavond over op te richten ondernemersfonds in Laren

Algemeen

LAREN - Alex Oostvogel, voorzitter van de stichting Bijzonder Laren, laat weten dat er op 4 september om 20.00 uur in het Brinkhuis in Laren een voorlichtingsavond wordt gehouden voor winkeliers, horecabedrijven en ondernemers over een op te richten ondernemersfonds.

"Het voorstel is om in Laren via de WOZ voor niet-woningen een bedrag op te halen. Dit wordt dan in een fonds gestort en van het geld kan Bijzonder Laren dan diverse initiatieven financieren. Het fonds krijgt een onafhankelijk bestuur en wij zullen dan via een prestatiecontract ons moeten verantwoorden voor wat wij met het geld doen. Mocht er geld overblijven, dan vind ik dat dit weer teruggestort moet worden aan degenen die ervoor betalen."

Oostvogel geeft aan dat alle eigenaren en gebruikers van panden die in aanmerking komen inmiddels via een brief zijn uitgenodigd voor de avond. "We willen kijken of er bij de ondenemers, horecabedrijven en ondernemers voldoende draagvlak is. Dat is van belang. Uiteindelijk moet de gemeenteraad van Laren besluiten of zij de waarde van de WOZ hiervoor wil ophogen."

De voorzitter van Bijzonder Laren stelt wel duidelijk dat het geld van die ophoging dus eigenlijk direct weer ingezet wordt om activiteiten te ontplooien die in het belang zijn van degenen die het betalen.

Het zou gaan om een bedrag van 45 euro per 100.000 euro WOZ-waarde, voor zowel de gebruiker als de eigenaar. Op deze manier kan er een bedrag van rond de 150.000 euro worden opgehaald voor het ondernemersfonds.

Uit de krant