IJs op de Brink, nu Winter Village Laren, is altijd een drukbezocht evenement.
IJs op de Brink, nu Winter Village Laren, is altijd een drukbezocht evenement.

Opbouw Winter Village Laren start maandag

Algemeen

LAREN - De opbouw van Winter Village Laren, de nieuwe naam voor IJs op de Brink, start maandag. Vanaf 22 november tot en met 3 januari kan er dan weer geschaatst worden. Van vrijdag 11 december tot en met zondag 13 december is rondom de schaatsbaan een gezellige kerstmarkt met zo'n vijftig kraampjes. 

De organisatie van het evenement is dezelfde als de laatste twee jaren en heeft meerdere evenementen onder de naam Winter Village. Daarom is ervoor gekozen ook deze naam in Laren te gebruiken.

Maatregelen
De gemeente heeft ook dit jaar weer met de organisatie maatregelen genomen om overlast op het gebied van geluid en parkeren zo veel mogelijk te beperken. Tijdens het evenement zet de gemeente extra controles in om foutparkeren tegen te gaan.

"Net als vorig jaar geldt onze oproep aan inwoners om op de fiets of te voet naar de schaatsbaan te komen", zegt wethouder Tijmen Smit. "Kom je toch met de auto, parkeer deze dan op de langparkeerplaatsen bij het Raadhuis, de Stationsweg of Plein 1945."

Om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken is onder andere afgesproken dat het evenement om uiterlijk 24.00 uur eindigt in het weekend en op speciale dagen, en om 23.00 uur op de overige dagen.

Vuurkorven
Verder zijn vuurkorven pas vanaf 18.00 uur toegestaan, wordt er geen gebruik gemaakt van aggregaten en werkt de horeca zo veel mogelijk met echt servies in plaats van wegwerpmateriaal.

De gebouwen en de schaatsbaan komen op een verhoging te liggen, waardoor het gras en de bodem van de Brink niet worden verstikt. Na het evenement wordt waar nodig het gras en de ondergrond gerepareerd, zodat vanaf het voorjaar de Brink er weer mooi bij ligt.

Uit de krant