Een deel van de barzitters en fietsers die zich gaan inzetten voor Serious Request.
Een deel van de barzitters en fietsers die zich gaan inzetten voor Serious Request.

KPJ Eemnes in actie voor Serious Request

Algemeen

EEMNES - KPJ Eemnes organiseert op 19 en 20 december een actieweekend voor Serious Request. Voor het goede doel zullen onder meer acht deelnemers 24 uur op een barkruk zitten en zal er een peloton fietsers een tocht maken richting Heerlen, de plek waar dit jaar het Glazen Huis staat.

Jaarlijks is het tegen het einde van het jaar, naast de bekende Top 2000, een vaste prik voor veel mensen: Serious Request van radiozender 3FM.

Jongeren in oorlogsgebieden
Jaarlijks laten een aantal dj's van de zender zich opsluiten in een Glazen Huis, waar vanuit zij zes dagen lang radiomaken. Dit jaar doen ze dat voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

Tijdens deze dagen eten en drinken de dj's nauwelijks. Veel mensen bedenken voor deze happening vaak ludieke acties om geld op te brengen voor hetzelfde goede doel. Zo ook KPJ Eemnes.

Ontstaan
Het idee om met de club mee te doen aan de actie van dit jaar ontstond rond de bestuursvergadering in september. Commissielid Jesse van Dijk: "Een aantal mensen kwam met het idee om weer 24 uur op een barkruk te zitten, aangezien dat eerder was gedaan en een groot succes was."

"Wij dachten toen aan Serious Request en vonden het leuk om er meteen een heel weekend van te maken." Toen het idee werd gepolst bij andere leden was er meteen een aantal die dat wel zag zitten. "Wij zijn het toen meteen serieus gaan oppakken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant