Op 17 februari vond dit ongeval nog plaats op de gevaarlijke kruising.
Op 17 februari vond dit ongeval nog plaats op de gevaarlijke kruising.

Provincie legt verkeersplateaus aan op Wakkerendijk Eemnes

Algemeen

EEMNES - De provincie gaat in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april verkeersplateaus aanleggen op de Wakkerendijk in Eemnes ter hoogte van de op- en afrit van de A1. De plateaus zouden helpen de snelheid op deze gevaarlijke kruising te vertragen.

De afgelopen jaren hebben er enkele zware ongevallen plaatsgevonden op het kruispunt van de Wakkerendijk (N221) en de noordelijke op- en afrit van de A1. Naar aanleiding hiervan heeft de provincie Utrecht als wegbeheerder van het kruispunt besloten de maximumsnelheid ter plaatse te verlagen tot 60 kilometer per uur.

Snelheidsverlaging
Om deze snelheidsverlaging te ondersteunen worden er twee verkeersplateaus aangelegd. Eén verkeersplateau wordt aangelegd op de rijbaan vanuit Eemnes, ten noorden van de aansluiting van de A1. Het andere verkeersplateau komt ten zuiden van de aansluiting op de rijbaan vanuit Baarn.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 19.30 uur en 06.00 uur. Verkeer vanuit Eemnes wordt omgeleid via de Oud-Eemnesserweg. Verkeer vanuit Baarn wordt omgeleid via de andere rijbaan.

Uit de krant