De Cabaret Kitts.
De Cabaret Kitts.

'Ik wil leerlingen vooral in hun eigenheid stimuleren'

Cultureel

BLARICUM - Dansen, zingen, cabaret, toneel, kleinkunst, regisseren en lesgeven. Een leven zonder kan Cathelijne Gieske zich echt niet voorstellen.

Ze is vijfendertig, opende op haar 28ste een eigen dansschool en focust zich sinds een tijdje op theater. Ze stimuleert haar leerlingen vooral om hun eigenheid te vinden. En niet alleen doen wat de juf wil dat je doet.

Creatieve familie
Cathelijne komt uit een creatieve familie, met een vader als toneel- en televisieacteur en een moeder die een eigen ballet school had. Ze herinnert zich de onregelmatige werktijden.

"Ik weet niet beter dan dat ze ook in de weekenden en avond werkten." En een huis waar altijd wel iets gebeurde. Na een vliegende start als danseres gooide ze het roer enigszins om en meldde zich aan voor een studie tot uitvoerend theatermaker.

Theater
Inmiddels vindt ze theater ook leuker dan dans, hoewel ze het wel heel erg vindt dat ze door tijdgebrek nauwelijks nog aan dansen toekomt. "Maar", voegt ze daar direct aan toe, "ik wil echt weer klassiek ballet gaan doen."

De eigenheid die ze bij haar leerlingen stimuleert zit ook in haarzelf. Ze liet zich ook als danseres niet in een hokje stoppen. "Ik kan me wel beperken tot één discipline maar ik vind het veel leuker om allround te zijn. Dat totaalplaatje maakt het pas compleet."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant