Werk van Klaas Fernhout is tijdens de avond te zien.
Werk van Klaas Fernhout is tijdens de avond te zien.

In-memoriamavond Algemene Begraafplaats

Mensen

BLARICUM - Werk van Klaas Fernhout is te zien op de In-memoriamavond die op 4 november van 17.30 tot 21.30 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg 11 in Blaricum gehouden wordt. Fernhout is een van de vele kunstenaar die op de begraafplaats rust.

Belangstellenden worden uitgenodigd om lichtjes te ontsteken bij de graven en daardoor hun gevoelens voor de overledenen te uiten. In de sfeervolle aula kunnen bezoekers genieten van warme koffie of thee en de schilderijen en tekeningen van Klaas Fernhout. Ook kinderen onder begeleiding zijn welkom.

Fernhout
Klaas Fernhout (28-8-1927 tot 1-2-2006), verre verwant van de bekende schildersfamilie Fernhout-Toorop, kreeg reeds op jeugdige leeftijd privé-tekenles en werd tijdens zijn opleiding belemmerd door ziekte en oorlog, maar wist zich te ontwikkelen tot een veelzijdig, maar bescheiden kunstenaar.

In de jaren vijftig werkte hij ook als decorschilder bij plateelfabriek de Ram in Arnhem en was lid van kunstenaarsvereniging De Kring te Hilversum en de Europese Federatie AKKV, de vereniging van beroepskunstenaars.

Beslotenheid
Hij werkte meestal vanuit de beslotenheid van zijn atelier en trad weinig naar buiten met zijn werk, dat vele tekeningen, aquarellen en schilderijen omvat en dat een verfijnde impressie en fantasie van mensen en de natuur vertoont. De creaties van Klaas Fernhout worden zeer zelden tentoongesteld.

Uit de krant